Trio åtalas för inblandning i villainbrott på Gullmarsgatan

Samtliga tre män får stå till svars för ett flertal brott

2014-11-27 Tre män från Lysekil åtalas för flera brott.
Två av dem ska ha varit inblandade i ett villainbrott på Gullmarsgatan där en större mängd gods stals.
Godset, det hittades hos den tredje mannen som åtalas.

Någon gång mellan 14 och 17 augusti ska två av männen, varav en är i 25-årsåldern och en i 20-årsåldern, brutit sig in i en bostad på Gullmarsgatan i Lysekil. Detta enligt åtalet.

Hittades hos den tredje

De ska ha krossat rutor på ytterdörren och i källardörren. En tv, två golvlampor, en grå ryamatta, en dvd-spelare, högtalare, samt en hel del husgeråd har stulits i samband med inbrottet.
Den 17 augusti ska polisen ha anträffat stöldgods från inbrottet, utplacerat hemma hos en tredje person i Lysekil, en man i 30-årsåldern. Denne åtalas nu för häleri.

Erkänner gärningen

Mannen som är i 25-årsåldern åtalas också för snatteri och narkotikabrott. Han ska, enligt åtalet, ha tagit varor till ett värde av 361 kronor i en butik på Torp köpcentrum i Uddevalla, den 21 september. Mannen har erkänt gärningen.
Den 7 oktober anträffades han i samband med att han ska ha varit narkotikapåverkad, samt att han hade 1,9 gram amfetamin på sig. Mannen nekar till detta.

Misshandel i Stadsparken

Mannen i 20-årsåldern åtalas också för flera brott. Den 5 augusti ska han ha misshandlat en person i Lysekils stadspark. Han ska också ha gjort sig skyldig till narkotikabrott, detta genom använda fyra narkotikaklassade preparat, den 18 augusti.
Även den äldsta av de åtalade, mannen i 30-årsåldern, åtalas för narkotikabrott.
Det var samtidigt med den yngre mannen, som också han anträffades narkotikapåverkad.

Publicerad:
Nyhetsarkiv