Lagkaptenen Alexander Johannesson inledde Munkedals målskytte i tisdagens vinstmatch.

Tredje raka för Munkedals BK

Lysekils HK Viking på rätt väg trots tisdagens derbyförlust – matchen slutade 7-3

2014-12-17 Det var två relativt nöjda lag som lämnade Skogsvallens ishall på tisdagskvällen.
Munkedal för att ha tagit sin tredje seger på raken i fortsättningsserien.
Viking för att spelmässigt ha presterat sin bästa kamp den här säsongen.
Matchen slutade 7-3 (3-3, 2-0, 2-0).
Matchfakta:

Munkedals BK-Lysekils Hockey Viking
Ishockey – division 3 fortsättning
Resultat: 7-3 (3-3, 2-0, 2-0)
Skott: 52-26
Publiksiffra: 70
Bästa spelare Munkedal: Christopher Hellberg
Bästa spelare Lysekil: Joseph Larsson
Målskyttar: 1-0 Alexander Johannesson
1-1 Markus Johansson
2-1 Christopher Hellberg
2-2 Tim Tryggvebo
3-2 Christopher Hellberg
3-3 Tim Tryggvebo
4-3 Hampus Karlsson
5-3 Christopher Hellberg
6-3 Daniel Alfredsson
7-3 Christopher Hellberg

Det var ingen skräll att Munkedal redan efter en minuts spel tog ledningen med 1-0. Lysekils Hockey Viking fick den start man absolut inte ville ha. Men den tunga säsongen till trots så gjorde Viking i den första perioden livet surt för hemmakillarna. Markus ”Micro” Johansson ville visa varför han bär kaptensbindeln och kvitterade till 1-1. Därmed hade kaptenerna i respektive lag visat vägen, då det var Munkedals Alexander Johannesson som hade startat upp målskyttet.

– Jag får faktiskt passa på att berömma Lysekil som gjorde det svårt för oss idag, inte minst i den första perioden, säger Alexander Johannesson.

Nielsen ersatte Torp

Den första perioden bjöd på ytterligare fyra mål, men bara två målskyttar. Det var Munkedals Christopher Hellberg som gjorde ledningsmålen och Lysekils Tim Tryggvebo som klippte in kvitteringarna.

Vikings tränare Seth Torp var inte på plats då han blivit sjuk under dagen. I stället hade Richard Nielsen kallats in.

– Det är några individuella misstag som gör att vi släpper in målen, där måste vi bli mer fokuserade, sade Richard Nielsen i pausen mellan första och andra perioden.

Men starten av mittenperioden gav sken av att tränaren hade snackat för döva öron. Munkedals ledningsmål, 4-3, kom omgående där tre Munkedalsspelare stod fri framför Vikings målvakt Sebastian Lysér.

“Hade en växel till”

Spelet blev allt mer positionerat till Lysekils zon och Sebastian Lysér fick vid flertalet gånger chansen att visa upp vilken duktig målvakt han är.

– I den första perioden spelade vi lite tillbakadraget. Det kändes som att vi hade en växel till att sätta in, och det märktes i de två sista perioderna, säger Alexander Johannesson.

För Vikings del var det mesta av krutet borta efter den första perioden, även om man inte gav upp matchen.

– Flera av våra spelare är inte tränade för tre perioder, i alla fall inte så länge vi inte är mer passningssäkra än vad vi är just nu. Vi skulle behöva ha mer puck inom laget och inte behöva jaga så mycket.  Ändå är nog det här vårt bästa framträdande så här långt. Synd att jag missar nio av tio lägen, säger Markus ”Micro” Johansson, som var Lysekils hetaste spelare i den första perioden.

Publicerad:
Nyhetsarkiv