Två personer fick föras till sjukhus i samband med krocken, som ägde rum på torsdagsmorgonen strax söder om korsningen till Färlev i närheten av Gläborgsmotet. Foto: Gabriel Berndtsson

Trebilskrock på väg 162 – två till sjukhus med ryggsmärtor

2019-05-16 Vid kvart i åtta på torsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en flerbilskrock strax söder om korsningen till Färlev, i närheten av Gläborgsmotet, Lysekils kommun. Två personer fick föras till sjukhus i samband med krocken.

Vid tjugo i åtta uppgav  Mona Hedhman, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, att det var tre bilar som krockat.

Det inre befälet meddelade att vägen vara avstängd och skulle förbli så i en kvart i samband med räddningsarbetet.

Hon hade då inga rapporter om skadade eller fått några rapporter om hur olyckan gått till.

Vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen meddelade Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Region Väst, att två personer förts till sjukhus i samband med flerbilskrocken.

– Det är en man född på 90-talet som har förts till Näl med ryggsmärtor och sedan är det en kvinna som också förts till Näl med ryggsmärtor. Den tredje personen som varit involverad i olyckan har inga skador, så sammanlagt är det tre personer involverade i olyckan, säger han.

Vägen kom att bli avstängd i ungefär en halvtimme i samband med räddningsarbetet vid krocken och Lysekilspostens reporter på plats, Gabriel Berndtsson, uppgav att det vid olycksplatsen var en bilkö på en dryg kilometer.

Vid kvart över nio hade de tre bilarna bärgas och lastats på en trailer för borttransportering.

Polisen skrivit en anmälan gällande vårdslöshet i trafik i samband med olyckan.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv