Lennart Staxäng driver mjölkproduktion tillsammans med sin fru Solveig på Prästgården i Bro. Även om det är en extrem torka, så har skördarna inte varit helt katastrofala för ­honom. Men nu skulle det behövas rikligt med regn för att få en tredje­skörd, annars kan det bli riktigt tufft framöver. Foto: Gabriel Berndtsson

Torkan slår hårt mot bönderna

”Man känner ett stort ansvar som djurägare och nu ligger vi på minus i tillgången på foder”

2018-07-19 Tryckande sommarvärme och uteblivet regn, en perfekt sommar enligt många. Men det är knappast någon som missat konsekvenserna och på många platser med katastrofala följder.
Lite sömnlöst och kusligt, att det inte skulle finnas tillräckligt med mat till djuren, så beskriver mjölk­bonden Lennart Staxäng i Bro, situationen med sommartorkan.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv