Tomten, väldigt likt en kille med namnet Donny Hasslöf, delade ut påsar till barnen på Slättens fotbollsskola. Här ses gruppen med barn från 0-3 år som Andreas Elfström är ­ansvarig för.

Tomten hälsade på hos Slättens Fotbollsskola

”Bollarna är framme – men stort fokus på leken”

2014-12-23 Slättens fotbollsskolor har haft terminsavslutning.
Tomtefar och tomtemor kom, som traditionen bjuder, på besök.
Nu väntar ett uppehåll men i januari sparkar man igång igen.

På lördagar, i Mariedals idrottshall, samlas barnen för att leka och ha bollövningar. Först ut på förmiddagen är de allra yngsta. Efter en timme löser de lite äldre barnen av. Det heter fotbollsskola men hinderbana och lekar är minst lika populära som att hålla på med bollar.

Skala banan

Ledare för de äldre barnen, 4-5 år, har varit Thomas Sernemo, Daniel Slätteskär, Christian Lycke och Magnus Ahl.

– Det blir mycket lekar, där vi då och då försöker få in bollen i leken. Mest populär bland våra barn är nog skala banan, en lek där ledarna jagar barnen, som sedan ska försöka att rädda varandra. Även hinderbanan och slalombanan ligger högt i kurs i vår grupp, säger Thomas Sernemo.

Härliga ungar

– Det har varit upp till 20 barn på lördagarna.  Vi hoppas på lika många, plus några till när vi drar igång i januari igen. Det här är inget betungande för oss ledare, det är bara kul med så många härliga ungar. Dessutom har vi god hjälp av föräldrar som är där och tittar.

Reflex och godis

I den yngre gruppen, med barn från 0 till 3 år har Andreas Elfström haft huvudansvaret, där en stor grupp av föräldrar har varit engagerade i träffarna.

– Bollarna har varit framme, men en stor del av tiden har bedrivits på de mjuka mattorna, i hinderbanan, säger Andreas Elfström.

På den sista gången för den här terminen dök tomten upp. Alla barnen fick en påse innehållande reflex, klistermärke, tablettask och naturligtvis även lite skumtomtar.

Publicerad:
Nyhetsarkiv