Tog första segern – någonsin

Svarteborg/Stångenäs höll undan och besegrade Frändefors med uddamålet

2016-05-10 2-3 mot Frändefors innebar Svarteborg/Stångenäs första seger – någonsin.
– Fruktansvärt kul. Det lättade på trycket för oss, säger målvakten Ester Samuelsson.

Svarteborgs damlag startade upp verksamheten inför förra säsongen. Laget gick segerlösa hela långa säsongen. I år, efter att Stångenäs meddelat att damlaget drog sig ur seriespelet, kom beskedet att lagen slogs ihop och döptes om till Svarteborg/Stångenäs. Två tunna trupper blev en stabil och tränaren Glenn Andreasson lovade att laget nu skulle börja vinna matcher. Han behövde inte vänta mer än två omgångar på att infria det.

Premiären mot Bengtsfors IF förra helgen slutade med en 0-4-förlust.

– Det var första gången vi träffade SAIS-tjejerna, vi hälsade på dem i omklädningsrummet, så då var vi inte direkt sammansvetsade. Vi gjorde ändå en grym första halvlek som slutade 0-0, men i slutet blev vi trötta och släppte markeringarna och det rann iväg, säger Ester Samuelsson.

Allt hände runt 70:e

Under söndagen var det Frändefors IF på bortaplan som gällde. Tess Andersson tog emot ett inlägg på bästa sätt och sköt upp Svarteborg/Stångenäs i ledningen efter 24 minuter. Publiken på Frendevi IP fick sedan vänta till 68:e minuten, men då gällde det att hänga med. Allt hände på samma gång.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv