Det blir Luciatåg i Lysekil.

Tjejgänget som räddar Lysekils Lucia

Fritidsgården tog ansvaret när arrangemanget höll på att rinna ut i sanden

2014-12-11 Det är kort om tid och repetitionerna pågår för fullt.
På fredag och lördag ska tjejerna från fritidsgården sprida ljus och värme, både i centrala Lysekil och på de olika sjukhemmen.
– Det är helt fantastiskt att tjejerna hoppar på det här med så kort varsel. Hoppas att alla stöttar det här på bästa sätt, säger köpmännens ordförande Hasse Ekbrand.

Vad gör man när Lysekil saknar ett Luciatåg? Ja, räddningen blev ett starkt sammansvetsat tjejgäng som gillar att sjunga. Med kort varsel, men med stor entusiasm, har tjejerna hoppat på tåget…

Fritidsledaren Helene Ödegaard hjälper tjejerna att förbereda sig inför kommande framträdanden. Tjänstetid och budget på fritidsgården räcker inte till, så det får bli ett antal timmar på ideell basis.

– Det har gått lite upp och ner. Först övade vi och då satt låtarna väldigt bra. När vi sedan skulle testa inför några gymnasiekillar här på fritidsgården så blev det plötsligt väldigt blygt till en början, men sedan växte det. Så vi får nog köra några tester till innan helgen, säger Helene Ödegaard.

Det är Ulrika Mamdouh som har blivit utsedd till ljusets drottning. Och hon är, liksom sina vänner i Luciatåget, spända inför uppdraget. Låtarna har tjejerna själva valt ut.

– Visst är det lite nervöst, säger Ulrika.

På lördag eftermiddag kommer Lucia-arrangemanget att starta med ett allmänt fackeltåg från Folkets Hus till stadsparken. I parken kommer det att firas med glögg och pepparkakor, samtidigt som Lucia med följe kommer att bjuda på välkända låtar. Därefter går fackeltåget vidare till Lysekils kyrka där det kommer att bli en konsert.

– Jag hoppas att alla kommuninnevånare, inte minst våra folkvalda politiker, möter upp och att vi tillsammans ser till att detta blir en härlig och stämningsfull tillställning, avslutar Hasse Ekbrand.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv