Sanna Janerstål och Elin Pettersson uppmärksammades för sitt arbete med ett ungdomslag i Hedekas IF. Här får de ta emot priset av ”Solas” söner David och Staffan Hansson.

Tjejduo från Hedekas fick ta emot ”Solas minne”

2014-12-01 För första gången delades ”Solas minne” ut till två personer. I år gick utmärkelsen till Sanna Janerstål och Elin Pettersson, ungdomsledare i Hedekas IF.
– Det känns stort och väldigt kul att bli uppmärksammad, säger Sanna ­Janerstål.
Solas minnesfond:

Solas minnesfond är en fond som ska gå till den som är aktiv ledare inom ungdomsidrotten. Den som visar mycket engagemang och stort hjärta för ungdomarna.

Till vardags är Elin Pettersson, 20, och Sanna Janerstål, 19, tränare för Hedekas 10-åriga pojkar och tjejer. De tränar ett par gånger i veckan och spelare matcher och cuper. Sammanlagt är de 16 spelare.

– Tyvärr har en del flickor droppat av, men tidigare var vi hälften pojkar/tjejer. Det är en härlig grupp och vi åker aldrig ifrån en träning utan ett skratt, säger Elin Pettersson.

Lägger ner mycket tid

I lördags var de i Munkedals sporthall för att ta emot ”Solas minne” som delats ut sedan 2003. I vanlig ordning var det Ingvar ”Sola” Hanssons söner, David och Sta­ffan, som lämnade över utmärkelsen.

– Det är kul att bli uppmärksammad eftersom vi lägger ner en del tid och energi på att ha hand om laget. Man får så mycket tillbaka av barnen. Dels egen utveckling, glädje och en god stämning i laget. Det är underbart att se dem utvecklas, säger duon.

Motivering:

”Elin Pettersson och Sanna Janerstål har visat att dem vill hjälpa ungdomarna i Hedekas att få utöva fotboll, det är en del av anledningen. Vi vill även med fonden visa att folk ser vad dem gör och uppskattar,så att Elin och Sanna ska fortsätta flera år framåt.”

Publicerad:
Nyhetsarkiv