Yngve Berlin, Kommunistiska Partiet, ser rött på den kommunala utförsäljningen av kommunens hyresfastigheter på Ekgatan 10,14 och 16 som han menar inte är något annat än förskingring av egendom.

”Tillgångar förskingras”

Fastigheter med havsutsikt säljs på Fridhem – Yngve Berlin (K) ser rött

2016-05-16 – Kommunens försäljning av hyresfastigheterna Ekgatan på Fridhem är ett svek mot hyresgästerna och inget mindre än förskingring av strategiskt viktiga kommunala tillgångar.
Yngve Berlin, Kommunistiska Partiet, ser rött på den kommunala utförsäljningen.

– Kommunen  skulle kunna ”tapetsera” hela det offentliga rummet med vällovliga policys och välformulerade strategier och direktiv om det bara var den verbala deodoranten som gällde, sade Yngve Berlin vid Röd Fronts demonstration den 1 maj.
Då visste han inte att fastigheterna på Ekgatan redan den 27 april hade sålts till ett privat fastighetsbolag och att hyresgästerna via en lapp i brevlådan helt sonika meddelats om att deras bostäder var sålda.
– Jag tycker detta är en jäkligt viktig fråga,som drabbar vanligt folk som strävar på och vill bo i kommunen. Om vi inte sätter ned foten nu, då ryker väl resten av hyresfastigheter med havsutsikt. Badhusbergets yttre fastigheter har redan varit på tapeten som lämpliga för att förvandlas till bostadsrätter, exemplifierar Yngve Berlin.
Försäljningen av kommunens hyresfastigheter på Ekgatan 10,14 och 16 har fått Yngve Berlin att skriva en interpellation till kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S).
Han hoppas få den besvarad vid nästa möte i fullmäktige.
Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv