Tidigare Skaftö-golfaren satsar mot LPGA-touren & landslaget

Kvalar till LPGA-touren om knappt två veckor

2019-10-03 Skaftö Golfklubb har fått fram många talanger genom åren.
Syskonen Kinhult, bröderna Klein och Michaela Finn.

Alla kanske inte har koll på att Michala Finn faktiskt fick sin skolning på Skaftö GK innan hon försvann till Vasatorps GK i Skåne när hon skulle läsa på gymnasiet.
Michaela Finn är en av alla talanger från Skaftö GK och nu har hon tagit ytterligare kliv i sin golfkarriär. Hon har nämligen klarat av det första steget av tre för att nå till LPGA-touren.
Michaela Finn valde efter gymnasiet att åka över till USA för att plugga Fashion Marketing på Kent State University och samtidigt spela golf för universitetet.
– Jag fick mycket större möjlighet att kunna träna och framförallt ha sparrad träning. College var tufft med plugget, men det var en riktigt häftig upplevelse och något ingen annan kan förstå om man inte gör det själv. Man är så långt hemifrån och du behöver lösa allt själv, man växer upp väldigt snabbt och lär sig mycket. Dessutom får man spela på riktigt bra och utmanande banor, det är viktigt för att kunna utvecklas vidare, berättar Michaela Finn.

Två kvalsteg kvar

Nu har hon tagit sin examen och satsar stenhårt på golfkarriären.
Hon har klarat det första steget mot LPGA och har två kvar, det första av de startar den 14:de oktober och spelas i Venice i Florida. Tar hon sig vidare därifrån så väntar steg tre bara några dagar senare, 21 oktober – 2 november.
– Klart man känner en press att prestera, men det gör jag varje gång jag går in i en tävling. Det enda man kan göra är att förbereda sig så gott man kan och spela smart men aggressivt och se hur långt det räcker. Man kan ju inte göra mer än sitt bästa och räcker inte det, så räcker det inte, säger Michaela Finn.
Michaela Finn har naturligtvis mål i sin karriär att uppnå, både kortsiktiga och långsiktiga. Först vill hon få full status på Symetra Tour eller status på LPGA-touren.

”Det finns många duktiga golfspelare i Sverige”

Hon har varit med i det svenska juniorlandslaget från och till sedan hon var 14 år gammal och det slutgiltiga målet, är att få representera Sverige i OS i Paris 2024.
– Jag har faktiskt hamnat lite mitt emellan de senaste åren med landslaget men de kan ju inte hjälpa alla, så är det bara. Men jag har presterat väldigt bra ändå och jag har haft mina lagkamrater och college-coacher som stöttar mig när landslaget inte kunnat göra det. OS 2024 har inte riktigt fångat deras uppmärksamhet eftersom jag inte är den enda som har det som mål och chansen att kunna ta mig dit, vi har många duktiga golfspelare i Sverige, säger Michaela Finn.
Men först är det alltså kvaltävling nummer två till LPGA-touren som står på agendan för Michala Finn.
– Uppladdningen är inte något speciellt jämfört med andra tävlingar, jag försöker bara tänka att det är som vilken tävling som helst, avslutar Michaela Finn.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv