"Telefonen exploderade på onsdagseftermiddagen när vi fick 75 doser över och kunde gå vidare med åldersgruppen 70 plus", berättar Elin Hansson, chef på Närhälsan i Lysekil.

”Telefonen exploderade när vi släppte tider för 70 plus”

Hög vaccinationstakt hos Närhälsan och Capio

2021-04-09 Nu går det undan hos Närhälsan i Lysekil när det gäller vaccinationerna mot covid-19.
– Telefonen exploderade på onsdagseftermiddagen när vi fick 75 doser över och kunde gå vidare med åldersgruppen 70 plus, berättar Elin Hansson, chef på Närhälsan i Lysekil.

Under denna veckan har Västra Götalandsregionen levererat 69 740 doser vaccin mot covid-19 till vaccinatörer i Västra Götaland.
Det är fler doser för en enskild vecka än någonsin tidigare. Det mesta av vaccinet fördelas mellan vårdcentraler och sjukhus för vaccination av äldre i fas 2.

”Tidigare än beräknat”
Detta innebar att man i Lysekil kom igång med 70 plus tidigare än beräknat.
– Vi har gått igenom våra patientlistor för 75+ och öppnade under onsdagseftermiddagen upp för vaccinering av 70 + på vår hemsida, berättar Elin Hansson, chef på Närhälsan i Lysekil.
Efter att Lysekilsposten lade ut nyheten på sin hemsida och Facebook tog dessa tider snabbt slut.
– Ja, telefonen exploderade, även om de flesta bokade tider via Närhälsans hemsida och 1177. Vi har cirka 700 patienter i åldersgruppen 70-74 år hos oss och vi hade cirka 75 vaccintider kvar denna veckan. Dessa tog slut på mindre än två timmar, berättar Elin Hansson.

”Gå in på hemsidan”
Hon uppmanar alla att varje dag gå in på Närhälsans hemsida eller appen 1177 och kolla om det finns lediga vaccinationstider om man tillhör rätt ålderskategori som står i tur för vaccination. Finns inga tider, så är tiderna slut i väntan på mer vaccin.
Susanne Törnblom, verksamhetschef på Capio Läkarhus i Lysekil, berättar att man även där har öppnat upp för 70 plus och att trycket är hårt.
– Under onsdagen öppnade vi upp för 70 + då jag fick vaccin som jag inte visste om. Man går in på hemsidan och där finns det länk på 2 ställen under ”här bokar du tid för vaccination” eller så ringer man. Tiderna är nästan slut för denna veckan.
Tendensen är att ökningen av covid-19 i Lysekil har avstannat. Det meddelar både Närhälsan och Capio i Lysekil.

Gabriel Berndtsson
Ahlbin Gustafsson

 

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv