Inbrottstjuvarna var borta när Urban Stjernkvist, ägare av Team Sportia i Lysekil, anlände cirka kvarten efter att larmet gått. Tjuvarna tog sig in hos Team Sportia genom att krossa ett skyltfönster. Foto: Gabriel Berndtsson

Dyrbara märkeskläder stals vid smash and grab-kupp

Vittnen finns till den fräcka inbrottsstölden på Team Sportia

2021-04-06 Team Sportia på Kungsgatan i Lysekil drabbades av en smash and grab-kupp natten till tisdagen. Flera vittnen såg hur fyra personer hoppade ur en bil, krossade ett stort skyltfönster, tog sig in i butiken och bar ut saker till bilen för att sedan försvinna från platsen. Tjuvarna tros ha kommit över gods för mellan 60- och 70 000 kronor.

Klockan var 00.35 när polisen fick larm om inbrottsstölden hos Team Sportia på Kungsgatan i Lysekil.
– Det är fyra mörkklädda personer med huvor som hoppar ur en bil och går fram till Team Sportiabutiken och krossar en ruta. De tar sig in i butiken och ses bära ut saker som lastas i bilen, en mindre mörk bil. Oklart vad som saknas och tjuvarna åkte från platsen i okänd riktning, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst, på tisdagsmorgonen.
Inbrottstjuvarna var borta när Urban Stjernkvist, ägare av Team Sportia i Lysekil, anlände cirka en kvart efter att larmet gått.

Stal märkeskläder
Förövarna hade siktat in sig på dyra märkesjackor och märkeskläder. Tjuvarna tros ha kommit över gods för mellan 60- och 70 000 kronor.
Själva förloppet gick snabbt efter att larmet gick.
– De fick med sig en hel del och de visste vart allt hängde. De måste alltså varit här ganska nyligen och rekognoserat. De var inne i affären, kanske någon minut, max två minuter, berättar Urban, som är trött och uppgiven efter inbrottstölden.
– Det känns väldigt tråkigt, det blev en städdag som jag inte hade räknat med och det handlar om jättemycket pengar.
– Vi får sälja en hel del för att få igen de här pengarna och det känns extra jobbigt i dessa tider, påpekar han.
Vitten som bor i närheten såg förövarna som var maskerade. De har också observerat en liten bil samt att personerna inte talade svenska med varandra.

Ahlbin Gustafsson
Gabriel Berndtsson

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv