"Jag vet inte vad vi ska göra åt det man blir besviken, ledsen och anti allt. Jag tror att det är samma gäng som senast, men de som var inne i butiken kändes något yngre", påpekar Urban Stjernkvist, ägare av Team Sportia i Lysekil. Foto: Gabriel Berndtsson

Team Sportia utsatt för inbrott – två gånger samma natt

Butiksägaren: ”Man blir ledsen och besviken”

2021-04-19 Team Sportia utsattes för två smash and grab-stölder natten till måndagen – två veckor efter senaste stölden, där märkeskläder för 70.000 kronor stals. Den här gången kom tjuvarna över märkeskläder till ett värde av cirka 40.000 kronor.

– Jag vet inte vad vi ska göra åt det man blir besviken, ledsen och anti allt. Jag tror att det är samma gäng som senast, men de som var inne i butiken kändes något yngre, påpekar Urban Stjernkvist, ägare av Team Sportia i Lysekil.
Vid första inbrottet, vid 23.30-tiden, var tre personer inne och roffade åt sig kläder i butiken. Vid andra inbrottet var det bara en person. Samtliga har fångats på övervakningsfilm och polisen har sina misstankar riktade mot ett speciellt håll.
Närboende hörde ljudet av krossat glas och slog larm till polisen. Vittnen såg tre-fyra mörkklädda personer springa från platsen.

Efter att fönstret hade lagats, slog tjuvar igen. Klockan 03.09 på natten krossades samma skyltfönster igen. Den här gången fick tjuvarna med sig mer stöldgods.
Dan Carlsson, kommunpolis i Lysekil, konstaterar att det kan vara samma gärningsmän bakom samtliga tre inbrottsstölder.– Utredningen efter den första inbrottsstölden pågår och det kan vara samma klientel som ligger bakom, säger han.
Det är fortfarande oklart vad gärningsmännen fick med sig från butiken. Vid förra inbrottet, natten till måndagen den 6 april, stals märkeskläder till ett butiksvärde av cirka 70.000 kronor. Då försvann gärningsmännen i en liten mörk bil. Om gärningsmännen den här gången haft tillgång till en bil som stod längre bort är oklart.
Polisen har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott, men ingen person är alltså gripen ännu för inbrottet.

Urban Stejernqvist var snabbt på plats vid båda tillfällena. Det var däremot inte polisen.
– Vid andra inbrottet fick jag beskedet att de inte kommer, då hade de inte tid att åka utan då var det ett prioritet tre ärende helt plötsligt. Det känns väldigt konstigt. Jag ska åka bort till polisen idag och förhöra mig varför, de måste ju åka på inbrott känner man, säger Urban.
Urban förklarade vid första inbrottet att de får sälja varor för en hel del för att få ingen de här pengarna, samtidigt som det är tuffa tider som det är.
– Det kostar så mycket pengar, självklart med alla varor men också med det som de förstör, förklarar Urban.
Hela morgonen har Urban och personalen städat och kollat över hur mycket förövarna fått med sig.
– Man känner inte för något just nu. Just nu känns allt bara tråkigt och ledsamt, förklarar Urban.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv