Musikensemblen Slott & Koja, Rolf och Bertil, stod för underhållningen vid Aktiva Seniorers novembermöte.

Taube var temat när Slott & Koja underhöll Aktiva Seniorer

2021-12-19 Aktiva Seniorers novembermöte blev en trevlig eftermiddag. Vi möttes av musikensemblen Slott & Koja, bestående av Bertil som skulle spela gitarr, och Rolf som skulle spela fiol.

Efter det att ordföranden Hennie Olsson hälsat oss välkomna och meddelat att vi fått fyra nya medlemmar började Slott & Koja introducera sitt program. Det visade sig handla om Evert Taube.
Evert föddes 1890 och växte upp på Vinga där fadern var fyrvaktare. Familjen var mycket musikalisk och de spelade en hel del musik speciellt av Bellman. 1907 rymde Evert till Stockholm och gick till sjöss. Tre år senare gick han till sjöss igen och tog sig då till Sydamerika där han stannade i fem år. Han kom tillbaka till Sverige 1915 och började skapa sin musik.
Bertil och Rolf framförde ”Visan om Linnea” och ”Sjömansvisa”. Därefter delade de ut sånghäften så att publiken kunde deltaga i allsång. Vi sjöng följande kända visor: Calle Schewens Vals, Fritiof & Carmencita och Sjösala Vals. 1942 skapade Evert den kända Maj på Malö samt Dansen på Sunnanö.
Bertil och Rolf spelade ytterligare två visor efter allsångens slut, Min älskling Du är som en Ros samt Huldas Karin.
Efter musik och allsång bjöds vi på kaffe och te samt goda smörgåsar gjorda av Inger och medhjälpare. Det blev lotteri där vinsterna var några vinflaskor.
Vi fick information om ett par resor anordnade av Resemakar´n: En reseträff i Tallin i tre dagar 7 mars och en femdagars resa till Gotland den 18 maj.
Efter en eftermiddag med sång och musik samt god förtäring vandrade vi hem synnerligen nöjda.
BJ

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv