På måndag byter Västtrafik tidtabeller vilket innebär tätare turer under morgon och eftermiddag. För att minska risken för trängsel fortsätter Västtrafik att förstärka trafiken där behov uppstår. Foto: Västtrafik

Tätare turer i kollektivtrafiken – ny tidtabell från 16 augusti

2021-08-14 När semestrar och sommarlov tar slut ökar resandet med kollektivtrafiken. På måndag återgår Västtrafik från sommartidtabell till ordinarie tidtabell. Det innebär tätare turer i rusningstid.

På måndag byter Västtrafik tidtabeller vilket innebär tätare turer under morgon och eftermiddag. För att minska risken för trängsel fortsätter Västtrafik att förstärka trafiken där behov uppstår.
Hålla avstånd
– Det är fortsatt viktigt att vi hjälps åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken och lyssna på rekommendationer från myndigheterna. Vi fortsätter att förstärka trafiken så gott det går men ber också våra resenärer att försöka resa utanför rusningstid, säger Sara Ihrlund, enhetschef leverans på Västtrafik.
I samband med att tidtabellerna byts ut görs förändringar på några linjer.
App visar var det är trångt
Under året har Västtrafik tagit fram nya åtgärder för att öka tryggheten för resenärer. Bland annat visar appen To Go en prognos för om det väntas vara trängsel på en tur för att resenärer ska kunna planera sin resa på ett tryggt sätt.
I appen visas också gång- och cykelvägar som alternativ för kortare sträckor för att uppmuntra resenärer till att gå och cykla.
– Under det senaste året har vi testat nya lösningar för att skapa en så trygg kollektivtrafik som möjligt under pandemin men även för att underlätta ett hållbart resande i framtiden. Att gå eller cykla kortare sträckor är bra för både hälsan och miljön och någonting som vi uppmuntrar till, säger Sara Ihrlund.
Läs om förändringarna från den 16 augusti på Västtrafiks hemsida.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv