Både Stora Kornö hamn- och kulturförening och Norra Grundsunds Hamnförening tar strid mot mussel- och ostronodlingen i Lysekil, som länsstyrelsen ställt sig positiva till. Nu har kammarrätten beslutat att föreningarna har rätt att överlaga odlingen och det blir Jordbruksverket som avgör frågan. Foto: Pixabay

Tar strid mot mussel- och ostronodlingar

2016-08-04 Både Stora Kornö hamn- och kulturförening och Norra Grundsunds Hamnförening tar strid mot mussel- och ostronodlingen i Lysekil, som länsstyrelsen ställt sig positiva till.
Nu har kammarrätten beslutat att föreningarna har rätt att överlaga odlingen och Jordbruksverket får göra ett omtag i frågan.

Länsstyrelsen beslutade i november 2014 efter att ha hört ett antal myndigheter att bevilja Bohus Havsbruk AB tillstånd att anlägga och driva odling av blötdjur inom två vattenområden belägna mellan Högholmen, Basteviksholmarna och Norra Grundsund i Lysekils kommun. Norra Grundsunds Hamnförening.

Jordbruksverket avvisade överklagning

Norra Grundsunds hamnförening överklagade beslutet i oktober 2015, men Jordbruksverket avvisade överklagan då man ansåg…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv