”Vi ser en bild inför framtiden som skrämmer oss, att VG-regionen har ett mål att stänga Lysekils sjukhus, säger de och får en mycket allvarlig blick” säger Birgitta Axelsson och Karl-Olof Niklasson i i Aktionsgruppen för Lysekils sjukhus, har i över 30 år kämpat för att rädda kvar vården i Lysekils kommun. Foto: Christian Lycke

Tar strid för jourcentralen i Lysekil

Gamla aktionsgruppen ryter till

2016-03-23 – Frågan är om beslutet ens är lagligt, säger Karl-Olof Niklasson.
Nu höjs tonläget när allt fler reagerar över stängningen av jourcentralen i Lysekil.
Förbättring säger politikerna. Försämring och en fortsatt demontering av regionvården i Lysekil säger kritikerna.

När jourcentralen i Lysekil, som drivs av Närhälsan, läggs ner 1 april kommer listade patienter som söker vård på vardagskvällar att hänvisas till jourcentralen i Tanumshede. En resa, tur och retur, på totalt 13 mil.

– Annars kan man betala extra och gå till det privata alternativet, Läkarhuset i Lysekil, säger primärvårdsstyrelsens ordförande Ann-Sofie Alm (M).

Men det uttalandet, och beslutet att stänga jourcentralen i Lysekil har inte mottagits positivt i alla läger.

Birgitta Axelsson och Karl-Olof Niklasson är två kända namn när det gäller Lysekil. De båda var förgrundsfigurer när man för nästan 30 år sedan tog strid för att bevara Lysekils sjukhus.

– Det här är helt åt skogen. Att säga att man utökar samtidigt som man drar ner på öppet-tiderna är bara massa ordklyverier. Regionen formligen kastar sina vårdsökare till det privata alternativet, säger Birgitta Axelsson.

Hon är, liksom många andra, frustrerad över beskedet att stänga jourcentralen i Lysekil…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv