Vad är det frågan om? tycks Dingles Sebastian Ohlsson fråga. Dingle AIK hade ingen bra dag när kampen om den efterlängtade fjärdeplatsen skulle avgöras. Myggenäs var för bra, Dingle för tama.

Tamt av Dingle innebandy

Förlorade stort i avgörande match mot Myggenäs – chansen till avancemang borta

2016-03-15 Dingle AIK vek ner sig.
Hemmaförlusten mot Myggenäs innebär att chansen till avancemang är borta.
– Idag kan du allt såga oss rejält, för det här är verkligen inte bra, sade DAIK:s assisterande tränare Jimmy Funevall, samtidigt som Myggenäs i den tredje perioden pulveriserade hemmalaget.

Jimmy Funevall är vanligtvis en eftertänksam herre. Men Dingles tama insats mot Myggenäs väckte något helt annat än försiktighet hos den assisterande tränaren.

– Vi har slarvat med träningsnärvaron. Idag när det står och väger så visar vi ingen attityd, någon på planen måste kliva fram och ta tag i sakerna, suckar Jimmy Funevall, både frustrerad och besviken.

Men vi tar det från början. Dingle AIK hade grepp om fjärdeplatsen för bara tre omgångar sedan. En placering som innebär stor chans till avancemang, till division 2. Men hemmaförlust mot Lindome följt av poängtapp mot Sävedalen, tappade ledning med 6-1 till 7-7 i den tredje perioden, så var Myggenäs ikapp och förbi. Därför var fredagens hemmamatch av stor betydelse. Dinglevinst skulle innebära fördel DAIK med en omgång kvar. Seger för Myggenäs skulle innebära att gästerna säkrade fjärdeplatsen. Det blev det senare.

De två första perioderna blev jämna. 0-1 blev 1-1 efter mål av Sebastian Ohlsson i den första perioden. 1-2 blev 2-2 i den andra när broder Linus Ohlsson hittade rätt. Båda hemmamålen assisterades av Jerry Johansson som var en av Dingles bättre spelare den här kvällen, tillsammans med…

Publicerad: Uppdaterad: