Måns Carlsson och Alexander Eriksson har spelat i samma kedja sedan barnsben. Nu är Lysekilsduon klara för deras favoritklubb – Frölunda Indians. Arkivfoto: Joel Hansson

Talanger från Lysekil klara för Frölunda

Drömmen har slagit in för Alexander Eriksson och Måns Carlsson

2015-02-13 Måns Carlsson och Alexander Eriksson från Lysekil har skrivit på för Frölunda J20.
– Självklart är det en dröm som går i uppfyllelse, säger Måns Carlsson.
– Det är inte alla som får en sådan här chans, säger Alexander Eriksson.

Båda är 17 år, forwards och fostrade i Lysekil Hockey Viking. Alexander Eriksson och Måns Carlsson har följt varandra sedan deras första skär i Gullmarsborg. Nu fortsätter deras gemensamma resa – i Frölunda Indians J20.

– Jag har alltid hejat på Frölunda, så självklart var det en dröm när jag skrev på mitt tvåårskontrakt, säger Måns Carlsson.

”Beredd att kriga”

Även Alexander Eriksson är en stor supporter av Göteborgslaget. Sedan barnsben har han punktmarkerat Frölunda och kallar sig ett ”riktigt” fan. Därför tycker han att det är extra kul att få chansen i favoritklubben.

– Jag har skrivit på ett tryout-kontrakt. Det betyder att jag under försäsongen (april-augusti) måste bevisa att jag är värd en tröja till nästa säsong, och jag är beredd att kriga, säger Eriksson.

Etta och trea i poängligan

Duon spelar mestadels för Kungälvs J18 där de gjort succé. Alexander Eriksson vann poängligan medan Måns Carlsson slutade trea.

– Jag är så dålig i skolan, så mitt mål är att kunna leva på hockeyn i framtiden, säger Måns Carlsson.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv