Det streckmarkerade området planeras att användas till nytt äldreboende i Dingle. Det finns även kritiska synpunkter på lokaliseringen. Den rika vattentillgången med så kallat artesiskt vatten som naturligt trycks upp i marken är något som flera som yttrat sig till kommunen pekar på. Illustration: Munkedals kommun

Synpunkter om vatten när nytt äldreboende planeras vid Stärken

2018-05-17 Av sju alternativ har Dingle-Lågum, Tyft vid Stärken valts ut att gå vidare med när det gäller nytt äldreboende i Dingle-Svarteborgsområdet. Ett förslag till planprogram har tagits fram och har varit ute på samråd.
Bland synpunkterna som kommit in handlar flera om att markområdet där äldreboendet planeras har ovanligt riklig vattentillgång med stora mängder vatten som pressas fram i marken.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv