Svettig helg för räddningstjänsten – flera bränder i skog och mark

2021-04-18 Ett flertal bränder i skog och mark har ägt rum under den gångna helgen.
Sent i söndags eftermiddag fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en brand som av okänd anledning blossade upp i anslutning till stenbrottet i Brastad.

Klockan var 17.22 när larmet kom ill räddningstjänsten om branden i terrängen nära stenbrottet i Brastad. En yta på cirka 350 kvadratmeter sly och skog elhärjades.
– Branden var släckt runt 18-tiden och det fanns inga byggnader i närheten som var i fara, säger Simon Willner, inre befäl på Räddningstjänsten Mitt Bohuslän och Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.
Även tidigare under helgen har det inträffat flera bränder i skog och mark i det soliga och torra vårvädret. Vid lunchtid på lördagen inträffade en brand i Barkedal utanför Brastad.
Enligt Tony Karlsson, inre befäl på Räddningstjänsten, började branden som en kontrollerad eld, men elden spred sig och de som övervakade den tappade kontrollen och fick slå larm till brandkåren.

– Det börjar som kontrollerade eldar men tar sig sedan i gräset. Det är både vind som spelar roll men även att man inte är tillräckligt med folk på platsen, säger Tony Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv