Sverige utslaget ur OS

Handbollsherrarna hade ledningen med fyra bollar men rasade ihop i slutet

2021-08-03 Det blev förlust för Sverige i OS-kvartsfinalen mot Spanien. Efter att de blågula herrarna haft ledningen med 29-25 tappade de allt och slutresultatet blev 34-33 till spanjorerna.
Imorgon spelar damerna kvartsfinal

Matchen spelas mot Sydkorea och börjar klockan 10:00 svensk tid

Sverige, som tog VM-silver i vintras, är ute ur OS-handbollen. Detta stod klart under morgonen efter att man tappat en fyramålsledning mot Spanien. Svenskarna fick utstå kritik under gruppspelet – trots tre raka segrar. I kvartsfinalen var det ett annat Sverige på banan och man hade ledningen i paus med 20-18. I andra halvlek fortsatte svenskarna att spela bra, och differensen lagen emellan var som mest fyra bollar med bara tio minuter kvar. En ledning som var som bortblåst på några få minuter, då svenskarna började missa mer och mer. Sammanlagt hade man fyra straffar i ribba eller stolpe, något som visade sig vara avgörande. I Discoverys tv-studio efter matchen var den förre storstjärnan Ljubomir Vranjes kritisk mot domarna som stod för en svag insats.

–  Vi tillåts inte vinna den här matchen. Det är helt horribla beslut av domarna, jag vet inte vart jag ska ta vägen, sa Vranjes.

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv