Kultbandet Sven-Ingvars drog stor publik till Havsbadsparken

2022-08-06 Kultbandet Sven-Ingvars spelade i Lysekil på lördagskvällen och lockade stor publik till Havsbadsparken. Kultbandet har en enorm låtskatt och de gamla låtarna varvades med nytt material.

Under åren har medlemmar kommit och gått. Idag är det Sven-Eriks son Oscar Magnusson som har tagit över som sångare, och även om det inte finns några originalmedlemmar kvar förvaltas arvet varsamt av dagens medlemmar.

Sven-Ingvars från den lilla värmländska orten Slottsbron är ett av Sveriges främsta och mest välkända dansband. Det är inte många, oavsett vilket musikgenrer som lockar mest, som inte känner till Sven-Ingvars Två mörka ögon, en låt som låg på Svensktoppen i hela 71 veckor.

Dansbandets frontman och sångare, Sven-Erik Magnusson, var med och bildade bandet 1956 och var medlem i bandet fram till sin bortgång 2017. Sven Ingvars son, eller rättare sagt Sven-Erik Magnussons son, Oscar Magnusson blev medlem i bandet 2006 och vid pappans död tog han över rollen som sångare.

När bandet för sex år sedan firade 60-årsjubileum rök tidernas publikrekord all världens väg i Havsbadsparken. Alla som var där minns också hur stämningsfullt och vackert det var när Sven-Erik och Oscar sjöng flera av låtarna tillsammans.

De första konserterna utan Sven-Erik Magnusson genomfördes på anrika Nalen i Stockholm i mars 2018. Samma år gav sig bandet också ut på en turné med namnet ”Länge leve Sven-Ingvars”.I sommar är Sven-Ingvrars ute på en ny turné med nya låtar, vilket blir som grädde på moset i den redan så rika låtskatten från 1956 och framåt.

Trots pamdemi blev förra året hektiskt för Sven Ingvars. Man släppte ny musik, gav ut en ny uppmärksammad bok, var husband i På Spåret och gästades av bl a Molly Sanden, turnérade när tillfälle gavs bland mycket annat.2022 inleddes i samma rasande tempo, som bland annat omfattade en vårturné som tog dem från Luleå till Malmö Arena.

Kultbandet släppte även nya singeln ”Framåt (tack & förlåt)”, en låt skriven av bandets sångare Oscar Magnusson.

Sven Ingvars turné produceras av Lifeline Entertainment och musiken ges ut av Warner Music Sweden. Arrangör i Lysekil var Kustnöje, som står bakom de populära Måndagsklubbarna.

Turnerandet fortsätter i höst efter att sommarens alla gig är överstökade.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv