”(S)vartmålning av vårt parti”

Socialdemokraterna dementerar att man har sökt stöd hos Sverigedemokraterna

2014-10-22 – Efter det som vi betraktar som svartmålning av Socialdemokraterna i onsdagens upplaga av Lysekilsposten, vill vi dementera att (S) för diskussioner med Sverigedemokraterna.
Det säger kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S) med anledning av att tidningen skrev om att partierna varit i kontakt med varandra.

– Vi söker heller inte något stöd från Sverigedemokraterna. För att vinna så många mandat som möjligt när kommunfullmäktige genomför val till styrelser och nämnder i december, arbetar vi aktivt för att nå en samverkan med (M), (FP) och (C) i dessa val. Vår vana trogen, sedan tidigare år, söker vi även en fortsatt god relation med partierna på vänsterkanten, säger Jan-Olof Johansson.Reagerade
Jan-Olof Johansson reagerade när Lysekilsposten skrev följande: ”Sverigedemokraterna var ett av valets stora vinnare i Lysekil, och är nu tredje största partiet. (SD) mer än fördubblade sig och detta ska enligt uppgifter till Lysekilsposten även ha gjort Socialdemokraterna intresserade av att diskutera mer med (SD)”.

Vidare skrev vi:
”Men enligt Lysekilspostens källor så vill Socialdemokraterna av (SD) ha ett aktivt stöd, som inte syns utåt”.
Detta vill Jan-Olof Johansson dementera.
– Jag känner inte till de uppgifterna som ni skriver om, säger Jan-Olof Johansson.
Jan-Olof var vid tillfället då artikeln skrevs inte var anträffbar för en kommentar.

Har ni pratat med Sverigedemokraterna, ja eller nej?
– Jag har för några veckor sedan blivit uppringd av en av Sverigedemokraternas ledamöter.

Vad pratade ni om?
– Han hörde sig för om möjligheterna för att vi skulle kunna ha en samverkan i någon form. Jag har avböjt detta. Samtalet fördes i all vänlighet och med god respekt från båda parter, säger Jan-Olof Johansson.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv