Dödsolycka i Hallinden efter frontalkrock med lastbil

2021-11-25 En personbil frontalkrockade med en lastbil på länsväg 162 i Hallinden strax före 09.30-tiden på torsdagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten och trafikverket var det en mycket allvarlig olycka som orsakade totalstopp i trafiken fram till 11-tiden. Senare meddelades att föraren av personbilen, en man i 75-årsåldern, avlidit på plats. Anhöriga är underrättade.

Den svåra trafikolyckan inträffade i höjd med Hyllikeberget på länsväg 162, cirka 500 meter söder om rondellen på Hallindenrakan. Enligt vittnen som LP har pratat med girade personbilen av okänd anledning över på motsatt körbana och frontalkrockade med lastbilen. En person ska ha färdats i personbilen och en i lastbilen.
Flera ambulanser och flera enheter från Räddningstjänsten samt polis larmades till platsen.

– Båda fordonen kommer att tas i beslag för teknisk undersökning. Vi återkommer med skadeläget när polisens utredningsåtgärder är slutförda, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

När trafiken leddes om till väg 817 mot Ingalsröd var det två lastbilar som körde i diket, vilket orsakade totalstopp i trafiken även där.

 

Texten uppdateras.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv