Efter 16 år som Naturskyddsföreningens generalsekreterare och klimattalesperson blir Svante Axelsson, som växte upp på Bro Prästgård, gästforskare vid Linköpings universitet i höst.

Svante Axelsson byter jobb

Miljöprofeten formades på Bro Prästgård

2016-05-18 Diskussionerna med pappan vid köksbordet på Bro Prästgård var fröet som växte till hans stora miljöengagemang.
Det handlar om Svante Axelsson som efter 16 år som Naturskyddsföreningens generalsekreterare och klimattalesperson i höst blir gästforskare vid Linköpings universitet.

Miljöprofeten formades på Bro Prästgård där Svante Axelsson växte upp som yngst av sex barn. Pappan arrenderade gården och hemma åt man gårdens egna ägg och bacon och bakade gjorde man med eget mjöl.
Närmaste grannar var kyrkoherden och kyrkan och Svante såg tidigt en koppling mellan skapelsen och Skaparen.
– Diskussionerna med pappa satte igång mitt engagemang. Vi pratade bekämpningsmedel och försurning. Hur bönderna fick cancer för att Svensson skulle ha billig mat, berättar Svante Axelsson i en intervju med en kyrklig tidskrift.

– Det fanns en spännande klangbotten i vårt hem, en lust att diskutera tro och recensera predikningar. Teologin var hård, men människorna varma.

Läs mer i papperstidningen eller https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv