Fanny Bergman hade en mycket bra förstahalvlek mot Kropps. I den andra halvleken blev hjälpen från försvaret betydligt sämre och en till synes säker ledning krympte till bara ett mål. Arkivfoto: Lennart Hård

Svängigt när LHK:s damer vann

Höll på att tappa segern trots ledning med 9-19 i paus – “Ruggigt spännande”

2015-02-23 Det svänger om Lysekils handbollsdamer.
– Vi leder i halvlek med 9-19, ändå blir det ruggigt spännande på slutet, då det står 24-25 och Kropps har bollen med 20 sekunder kvar.
LHK vann borta mot Kropps i en match där lagen ägde var sin halvlek.
Matchfakta:

HF Kropps 12- Lysekils HK
Handboll damer division 2
Resultat: 24-25 (9-19)
Publik: 38
Bästa spelare LHK: Fanny Bergman
Målskyttar LHK:
Nästa match: HK Lidköping (hemma)

LHK gjorde det mesta rätt under den första halvleken.

– Hela laget skötte sig väldigt bra, och i stort sett så satt varenda skott. Dessutom var Fanny Bergman bra i målet, säger tränaren Anders Johansson.

Ledningen åts upp

Men i den andra halvleken hände något. Kropps kom ut som ett nytt lag och en till synes säker ledning börjades äta upp.

– Kropps började spela ett utgrupperat försvarsspel som vi inte alls kom underfund med. Deras målvakt började rädda skott samtidigt som vårt försvarsspel fallerade.

LHK-tränaren försökte det mesta, men Kropps kom allt närmare och med 20 sekunder kvar hade hemmatjejerna bollen, med bara ett mål upp till LHK.

– Jag tror att jag bytte alla spelare, utom målvakten Fanny Bergman. Jag hoppades att försvarsspelet skulle bli lite bättre, för då hade Fanny börja rädda skotten igen.

Nöjd med två poängen

Men LHK fick inte ordning på spelet, varken bakåt eller framåt. Kropps fick ett sista läge att kvittera, men nu blixtrade Fanny till och räddade.

– Jag är väldigt nöjd över två poäng. Kropps, som ligger långt ner i tabellen, mobiliserar alltid ett bra lag när de ska möta oss, säger Anders Johansson.

Flera LHK spelare fick beröm för sin första halvlek. Fanny Bergman var kanske den som lyckades allra bäst men även Amelie Olsson, Theresa Claesson-Andreasson och Johanna Carlgren levererade på bästa sätt.

– Jag tycker även att Camilla Carlsson som har hoppat in i de två senaste matcherna har varit en frisk fläkt, säger Anders Johansson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv