Amelie Olsson var en av få som kom undan med godkänt betyg efter matchen mot Brukspôjkera. Arkivfoto: Lennart Hård

Svag insats av damerna

Mötte dåligt lag – ”Men tyvärr var vi ännu sämre”

2015-03-09 – Vi mötte ett riktigt dåligt lag. Men tyvärr var vi ännu sämre.
LHK:s damlagstränare Anders Johansson hade inte mycket positivt att lyfta fram efter förlustmatchen borta mot Brukspôjkera.
Matchen slutade 26-23 (13-8) och för LHK:s del så var resultatet smickrande, sett till prestationen.
Matchfakta:

HK Brukspôjkera – Lysekils HK
Handboll – division 2
Resultat: 26-23 (13-8)
Publiksiffra: 72 personer
Bäst i LHK: Amelie Olsson
LHK:s målskyttar: Amelie Olsson 8, Emma Svensson 6, Angelica Henriksson 4, Matilda Christensen 2, Emelie Sandsten, Cajsa Byström och Fanny Govik
Nästa match: Tibro HK, hemma

Det förekommer olika sätt att hantera bortamatcher. Det finns lag som tänder till lite extra och vill att de många timmar man lägger ner ska generera i något bra. Och så finns det LHK:s damlag.

– Vi har verkligen inte kommit upp på den nivån som vill vara på under våra bortamatcher. Det var trögt, många tekniska fel och skott som flög både över och utanför målramen, säger Anders Johansson.

LHK hade, som vanligt, få spelare med på resan till Deje i Värmland, strax ovanför Karlstad. Emma Persson fick vakta målet hela matchen medan Fanny Bergman, som vanligtvis också står i mål, denna gång fick agera utespelare.

Trots underläge med 13-8 i paus så trodde LHK-tränaren på en seger.

– Anledningen till att jag såg en vändning framför mig var att Brukspôjkera var så pass dåliga. Vi hade bara behövt rycka upp oss ett snäpp så hade vi fixat detta.

Men den rätta inställningen infann sig aldrig. 13-8 blev till 20-11 tio minuter in i den andra halvleken och matchen var körd för Lysekil.

I princip säkrat kontraktet

Det var ingen i LHK-lägret som direkt svävade på några moln efter matchen. Men Anders Johansson hade några ljusglimtar som han kunde plocka fram.

– Vi snyggar till siffrorna under den sista kvarten. Emma Persson i målet var duktig, liksom Emma Svensson och, som alltid, så var det Amelie Olsson som drog det tyngsta lasset.

För LHK återstår det två matcher av säsongen, Tibro hemma och avslutningsvis Mellerud på bortaplan. Med största sannolikhet har man redan klarat nytt kontrakt och skulle bottenlaget Kropps förlora sin hängmatch så är det definitivt klart att kontraktet är bärgat.

Publicerad:
Nyhetsarkiv