I måndags lämnade kulturbåten Anderssons Kaj i Lysekil till tonerna av dragsspelsmusik och 80 passagerare följde med på resan norrut till Grebbestad och Strömstad. Det är över 50 år sedan som en skärgårdsbåt trafikerade sträckan mellan Göteborg och Strömstad senast. Den klassiska miljön ombord på den 100 år gamla M/S Nya Skärgården i kombination med bohuslänsk mat, natur och kultur lockar.

Succé för Kulturbåtarnas tredagarkryss

2015-07-09 Kulturbåtarnas tredagarskryssning med Svenska Västkustlinjen mellan Göteborg och Strömstad ser ut att bli en riktig sommarsuccé. Varje måndag och fredag lämnar kulturbåten kajen i Södra hamnen för vidare färd norrut mot Grebbestad och Strömstad.

– Efterfrågan har varit så hög att bokningssystemet brakat ihop och extrapersonal har fått anställas för att hantera biljettrycket. Jungfrufärden avgick från Maritiman vid Packhuskajen i Göteborg den 5 juli, säger en glad Dick Andréasson, grundare och delägare, Kulturbåtarna.

I måndags lämnade kulturbåten Anderssons Kaj i Lysekil till tonerna av dragsspelsmusik och 80 passagerare följde med på resan norrut till Grebbestad och Strömstad.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv