Sturebadet i Stockholm vill bygga filial i Södra Stockevik

Detaljplanen vann gehör med siffrorna 7-4 i kommunstyrelsen

2016-03-10 Sturebadet i Stockholm vill bygga en filial på Skaftö och vara med i en satsning som omfattar en halv miljard i Södra Stockevik.
Kommunstyrelsen i Lysekil beslutade på onsdagen att godkänna detaljplanen och överlämnar den nu till kommunfullmäktige för antagande.
Den 31 mars har fullmäktige sista ordet.

Det var ovisst in i det sista hur beslutet i kommunstyrelsen skulle bli, då Sverigedemokraterna och Kommunistiska Partiet inte tog ställning före onsdagens möte.
Men med röstsiffrorna 7-4 sade kommunstyrelsen i Lysekil ja till den planerade friskvårdsanläggningen i Södra Stockevik.

– Genom att säga ja till friskvårdsanläggningen genomför vi en satsning på att skapa en ny större arbetsplats på Skaftö. Med en ny företagsetablering uppstår också ett behov av tillgång på varor och tjänster lokalt, vilket kan skapa nya möjligheter för befintliga företag, säger kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S).

(SD) och (KP) gav sitt stöd åt detaljplanen

Socialdemokraterna, Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Sverigedemokraterna och Kommunistiska Partiet röstade ja till planförslaget, medan Lysekilspartiet och Miljöpartiet fick se sig besegrade.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv