En stuntman från Lysekil har fått ett toppjobb i kyrkan. Utsikten på arbetsplatsen är också bästa tänkbara. På bilden ses hur Lars Hjelm monterar av fästet till minutvisaren, då den ska in på reparation. Detta var andra gången som Lars var uppe i kyrktornet. Första gången var strax efter stormen Egons framfart, då han tog ned minutvisaren som hängde löst. Om ett par veckor ska Mikael upp i kyrktornet igen och montera fast visaren. Foto: Axel Jonson

Stuntman från Lysekil fick toppjobb i kyrkan

Inget uppdrag är omöjligt för Lars Hjelm som var enda kandidaten

2015-08-21 En stuntman från Lysekil har fått ett toppjobb i kyrkan.
Utsikten på arbetsplatsen är också bästa tänkbara.
Det handlar om Lars Hjelm, som varit med i en rad actionfilmer, och som nu har fått kyrkans välsignelse att ta sig upp i tornet och ta ner fästet till minutvisaren på en av urtavlorna.
Om ett par veckor ska han montera fast visaren igen.

– Minutvisaren blåste sönder vid stormen Egons framfart den 10 januari i år. Vi hittade ingen annan än Lars Hjelm som kunde ta sig an detta speciella uppdrag. Om det hade varit någon av de övriga tre urtavlorna kunde vi hyrt en hamnkran, men här fick vi hitta på ett annat sätt, säger Mikael Hjelm, kyrkogårdschef i Lysekil, och storebror till stuntmannen Lars Hjelm.
Det finns fyra stora urtavlor och det var klockan som visar tiden mot söder som blev skadad vid stormen Egon.

Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv