Omfattande skadegörelse under den gångna helgen

2022-03-28 Strandpromenaden, som byggs av Lysekils Vänner, har för första gången drabbats av skadegörelse. Ett stort glasparti har krossats med en sten. Händelsen har inträffat sent i lördags kväll eller natten till söndagen. Även i Lysekils centrum har det skett flera fall av skadegörelse.

Under den gångna helgen har meningslös skadegörelse skett på flera olika platser i Lysekil.
I centrum har bland annat en inglasad anslagstavla utanför bokhandeln krossats. Även på strandpromenaden utanför Curmans villor har det skett skadegörelse.

Lysekils Vänner blev bestörta när de fick se vad som hade hänt på det nya promenadstråket utanför Ålevik.

– Vi har haft första skadegörelsen på promenaden. Glasrutor, som har skänkts av företaget Silikonglassystem, har krossats. De laminerade glaspartierna skulle användas till den delen, där vi har stolar och bord och där solen går ner, men glaspartierna har ännu inte blivit monterade. Detta är verkligen jättetråkigt, säger Björn Cederloo, styrelseledamot i Lysekils Vänner och en av många som ställer upp och jobbar idéellt för att bygga den mycket uppskattade strandpromenaden.

– Det är väldigt tråkigt, för vi försöker göra något som kommer alla till godo. Så kommer det några som gör såhär, säger Roland Karlsson, ordförande i föreningen Lysekils vänner.

I fjol våras invigdes den nya strandpromenaden som byggts av Lysekils Vänner mellan Stora och Lilla Långevik. Den tillgänglighetsanpassade promenaden på träbryggor längs berget har blivit mycket populär och hyllats av besökare från när och fjärran.

Just nu byggs en fortsättning i bergen mellan Långeviks badplats och Ålevik och fortsätter en bit söder om Ålevik, där strandsträckan knyts ihop ända från Norra Hamnen till Valbodalen.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv