Hanna Engdahl från P4 i Skövde, berättar om försvarsmakten för Desirée Mattsson, Andreas Amandusson, Felippa Borg och Sara Tolf, samtliga elever på Gullmarsgymnasiet.

Stort och varierat utbud på årets Kontaktmässa

Slog upp portarna på fredagsmorgonen – pågår i dagarna två

2015-02-06 På fyra våningar kan man under två dagar i Campus Västs lokaler kolla in dagens och morgondagens företagare.
Mässan är dubbelt så stor som tidigare och greppen för att locka besökare till just sitt bås var varierande. Allt från utmaning i att spika till rena godisbjudningar.

Drygt 50 företag, varav 20 UF-företag, visar under fredagen och lördagen upp sig själva och sin verksamhet på Campus Väst. Kontaktmässan består, förutom av företagen, även av föreläsningar och musikunderhållning.

Under lördagen berättar Lars Segelod från Västsvenska Handelskammaren om deras arbete att förbättra regionens kompetensförsörjning, bibehålla yrkeskompetensen och öka dragningskraften till Fyrbodal-området. Ett arbete som enligt Lars Segelod kräver en öppen kommunikation mellan skola och näringsliv.

Sweet Team

Bland utställarna hittar man bland annat UF företaget Sweet Team. Det är den enda särskolan i Sverige som är representerat med ett UF-företag. Bakom företaget står Mimmi Martinsson och Anar Hanzayev. Man säljer choklad, kola och armband. Väljer man att skicka ett armband via post skänker man samtidigt sex kronor till Hjärt- och lungfonden.

Klocka med favoritartist

I ett annat bås stod Felix Gammal och William Tobin och krängde vinylprylar. Affärsidén är att köpa in gamla vinylskivor billigt på till exempel loppisar. Av vinylskivorna gör man sedan skålar, klockor och kakfat som man sedan säljer, inte fullt lika billigt.

– Vi har en facebooksida för vårt företag Vinylpryl UF. Där kan man även göra specialbeställningar, om man vill ha någon av prylarna med sin favoritskiva. Då kostar det lite extra, men det blir ju väldigt exklusivt för kunden, säger Felix Gammal.

Lite mer aktiv, och praktisk, gällde det att vara om man skulle klara av Byggtjänst utmaning. Att slå i en spik på tre eller färre slag innebar en present i form av en t-shirt, mössa eller kalender.

– Det är inte helt enkelt, men visst, det är några som har klarat det, berättar Niclas Thorsson.

Alla glänste…inte

Eleven Mohammed Yosufi glänste lite extra när han på endast två slag klarade av eldprovet. För läraren Leif Ahl gick det inte fullt lika bra. Leif gav upp efter fyra slag och förklarade att det var fel på både hammaren och spiken. Dessutom var han inte heller helt nöjd med plankan…

– Årets kontaktmässa är dubbelt så stor som tidigare, vilket är jättekul. Jag hoppas att det kommer att skakas händer och skapas kontakter som aldrig förr. Det här är ett viktigt led i elevernas utbildning samtidigt som det är ett sätt att stärka banden i den lokala handeln och näringslivet, säger Johan Rungberg, arrangörsansvarig.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv