Både i Lysekil och Sverige som helhet gror missnöjet med att pensionen skulle sänkas och det blir mindre pengar kvar i plånboken för en del pensionärer i år jämfört med i fjol. Protesterna växte sig så starka att besked kom vid lunchtid på fredagen att SKL är beredda att kompensera de drabbade pensionärerna.

Stort missnöje med sänkt pension

Exempel från Lysekil – 175 kronor mindre i månaden jämfört med i fjol

2018-01-28 Hur kan tjänstepensionen i år bli lägre än den var förra året? Den frågan har ungefär 150 000 pensionärer runtom i Sverige funderat på. De flesta är födda före 1938. En av pensionärerna, bosatt i Lysekil, lämnade häromdagen till LP:s redaktion in ett konkret räkneexempel på hur pensionssänkningen påverkar pensionen.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv