Edin Sikiric, Ann-Marie Olofsson och Maria Magnusson från Rambo svarade på frågor från Ingemar Kollin t.v. och Gudrun Kollin t.h. Foto: Thomas Andersson

Stort intresse när sopsäckar byts mot kärl

Rambo informerade på Sivik om nytt insamlingssystem

2016-09-12

Inom två år ska sopsäckar efterhand bytas mot kärl av plast hos hushåll i villor och fritidshus i Lysekils kommun. I lördags höll Rambo en informationsdag på Siviks återvinningscentral om hur det nya systemet kommer att fungera. Många intresserade passade på tillfället att få veta mer.
– Vi har fått många frågor om placering, hur man kan dela kärl mellan flera hushåll och om hur man sorterar, sade Ann-Marie Olofsson, en av Rambos informatörer som var på plats på lördagen.

Förra hösten tog Lysekils kommunfullmäktige beslut om nytt insamlingssystem och nya avfallsföreskrifter. Den stora nyheten är att de traditionella sopsäckarna ska bytas ut mot plastkärl som går att rulla i det som av Rambo kallas Etapp 2.
Intresset var mycket stort bland kommuninvånarna när Rambo ordnade sin informationsdag på Sivik i det vackra sensommarvädret. Många passade på att både ta med saker till återvinningen och att ställa frågor om det nya insamlingssystemet som ska införa i etapper under åren 2016 till 2018.
– Vi har fått många frågor om placering och om hur man kan dela kärl. De flesta är positiva till alternativet med fyrfack, sade Ann-Marie Olofsson i en kort paus mellan visningarna för intresserade besökare.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv