– Vi bjöd in företagare för att dela ny och relevant information om nya regler, våra olika avdelningars arbete och lokala satsningar, berättar näringslivsutvecklare Elenor Olofsson.
– Under mötet informerade bland annat kommunens alkoholhandläggare om det aktuella förslaget kring gårdsförsäljning av alkohol som blir tillåtet från och med den 1 juni i år.
Polisen närvarade
En annan nyhet som lyftes fram gäller livsmedelslagstiftningen. Från och med i år ställs krav på att restauranger ska informera sina gäster om köttets ursprung. Det innebär att menyer och personal behöver vara uppdaterade med tydlig information om varifrån köttet som serveras kommer.
En uppskattad punkt var att även polisen medverkade och delade med sig av en lokal lägesbild inför sommarsäsongen.
– Polisen meddelade att närvaron av sommarpoliser i Sotenäs kommer att se ut som tidigare år, vilket innebär en ökad trygghet och synlighet under de mest intensiva sommarmånaderna. Dessutom presenterades det gemensamma initiativet Krogar mot knark, ett samverkansprojekt mellan kommunen, polisen och lokala krögare. Projektet syftar till att skapa en tryggare och narkotikafri krogmiljö och arbetet kommer att utvecklas ytterligare inför sommaren.
Ett enat Bohuslän
Näringslivsutvecklare, turistinformatör samt representanter från Turistföreningen var också på plats och berättade om nyheter, satsningar och möjligheter inför den kommande säsongen.
– Ett av de samverkansprojekt som lyftes på mötet var bland annat hur vi i Bohuslän tillsammans samverkar kring besöksnäringen, i nätverket ”Ett Enat Bohuslän” där initiativ som Hållbarhetsklivet, Håll Bohuslän rent och Varumärket Bohuslän ingår.
– Mötet bjöd på både information som vi hoppas hjälper företagen i sina förberedelser inför säsongen och goda möjligheter till dialog mellan myndigheter och näringsliv så att vi tillsammans skapar en trygg, attraktiv och väl förberedd sommarsäsong, avslutar en förhoppningsfull Elenor Olofsson.