”Jag tänkte hela tiden att de skulle lägga i nästa växel och dra ifrån, men den kom aldrig”, säger Joakim ”Pajen” Patriksson om Hamburg. Arkivfoto: Joel Hansson

Storskräll av Haslum HK hemma mot Hamburg

Vann med 34-32 – Joakim ”Pajen” Patriksson: ”Det är helt sjukt”

2015-03-02 Praktskräll.
Så kan Haslums seger över Hamburg i EHF-cupen sammanfattas.
Norrmännen, med Lysekilsspelaren Joakim ”Pajen” Patriksson i laget, slog de tyska giganterna med 34-32 under söndagen.
– Det är helt sjukt. Det kunde man inte tro innan matchen, säger 29-åringen.

Hamburg är ett av de stora lagen i handbollseuropa. Laget kammade hem Champions League så sent som 2013. De senaste åren har man dock fått kämpa med ekonomin och i skrivande stund återfinns man på nionde plats i Bundesliga.

– Trots att de har haft problem de senaste åren är det ändå ett riktigt bra lag, säger Joakim Patriksson.

Dålig uppladdning

Tyskarna fick ingen optimal uppladdning för söndagens möte i Nadderud Arena utanför Oslo. På grund av flygstrejker fick Hamburgspelarna ta tåget till Köpenhamn, övernatta, och sedan ta flyget till Oslo. Man var framme på arenan först några timmar innan matchstart.

När domaren blåste igång tillställningen stod det ganska snabbt klart att det skulle bli jämnt. 17-16 till Haslum var ställningen i paus.

– Jag tänkte hela tiden att de skulle lägga i nästa växel och dra ifrån, men den kom aldrig under första halvlek, säger Joakim Patriksson.

Efter pausvilan var det istället Haslum som drog ifrån. Som mest ledde norrmännen med fem bollar, men med fyra minuter kvar hade Hamburg kämpat sig ikapp, och förbi.

– De ledde med 31-30, men vi lyckades få om och knipa segern med 34-32. Det var en riktig skräll och det tog ett tag innan det sjönk in och man fattade vad som hade hänt.

Hur var din insats i matchen?
– Jag spelade 15 minuter och gjorde ett mål. Jag spelade mest fram de andra och det var riktigt skoj att få vinna en match i Europaspelet, speciellt mot Hamburg som är tippade att vinna hela turneringen.

Nästa helg väntar nästa Europamatch, denna gång mot Hamburg på bortaplan.

– Jag tror det blir svårt att återupprepa skrällen. De kommer vara lite mer förberedda och det kommer bli en tuff match, avslutar Joakim ”Pajen” Patriksson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv