Under måndagen pågick grävning för att komma åt den skadade vattenledningen längst ner på Valbogatan. Endast huset till höger närmast i bild drabbades av att vattenledningen gick sönder. Troligen är ledningen från 50-talet och gjord av plast.

Stor vattenläcka vid Valbogatan

Vattnet forsade fram längs gatan på morgonen men bara ett hus berördes

2016-11-29 En större vattenläcka inträffade tidigt på måndagsmorgonen längst ned vid Valbogatan intill ”Ovalen” i Lysekil. Vattnet forsade fram över gatan och det frös på eftersom det var minusgrader.
– Vi hade personal på plats vid halvsextiden och de kunde stänga av vattnet och sanda på vägbanan. Vi misstänker att det är ett rör som spruckit, säger Susanne Malm, vd vid LEVA i Lysekil.
Under dagen pågick grävningen för att åtgärda läckan.

Morgontidiga trafikanter överraskades av att vattnet forsade fram på Valbogatan nära övergångsstället intill den ovala rondellen. Eftersom det var ett par minusgrader började vatten frysa på och det blev halt. En del i arbetet för LEVA blev därför att sanda.

– En fastighet är berörd av läckan. Trafiken fick stängas av på halva vägbanan. Eftersom det går ledningar för telefon och fiber förbi platsen har man fått lokalisera dessa också innan grävningen har…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv