Hanna Wallström, Kajsa Lindahl och Linnea Front kommer från Sotenäs och läser vård och omsorg. Hanna gick tidigare i Uddevalla, men har bytt till Gullmarsgymnasiet. Foto: Gabriel Berndtsson

Stor resultatförbättring i årets ranking för gymnasiet

Eleverna ger höga omdömen: ”Skolan är toppen”

2017-09-16 Gullmarsgymnasiet i Lysekil får kraftigt förbättrade resultat i den årliga kommunrankingen som Sveriges Kommuner och Landsting tar fram.
Eleverna som studerar vid Gullmarsgymnasiet placerar sig nu bland topp femtio i Sverige när det gäller betygspoängen.

Lysekilsposten träffade några elever på Gullmarsgymnasiet under fredagen. Så här säger de om hur de trivs och anledningen till att skolan nått bättre resultat. Jennifer Hansen och Jesper Celander kommer från Lysekil och går på Naturvetenskap 15. De tror att Campus Väst som är en förhållandevis liten skola av den anledningen kan hålla en bättre utbildningskvalitet där lärarna kan fokusera på eleverna.
– Anledningen till vi valde Campus Väst är för att det finns här i Lysekil och det känns onödigt att pendla. Vi har också hört gott om skolan, säger Jennifer och Jesper.

Läs mer i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet på: https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/
Det går även att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv