Foto: Pixabay

Stor polisinsats – jagades med helikopter efter inbrottsförsök

2018-02-08 En stor polisinsats med helikopter och tre patruller med blåljus jagade tre män i Lysekil sent på onsdagskvällen.
– Det hade skett ett inbrottsförsök i en långtradare i Lysekil. Vi råkade ha stora resurser i närheten, tyvärr lyckades vi inte gripa gärningsmännen, säger Hans Lippens, polisens presstalesman för region Väst.

Ibland finns det stora polisiära resurser i närheten och just vid den här händelsen togs beslut inom polisens ledningscentral om att använda sig av dem.
Polisen fick larmet klockan 23.05 på onsdagskvällen, från en utländsk långtradarchaufför som hade parkerat vid omlastningscentralen på Bangårdsgatan i Lysekil.

Vaknade av mystiska ljud
– Chauffören vaknade av mystiska ljud utanför trailern och såg två mörkklädda män, som försökte bryta sig in i släpet. En annan man satt kvar och väntade på dem i en mörk Saab, berättar polisens presstalesperson Hans Lippens.
En polishelikopter fanns att tillgå strax utanför Lysekil och även tre polispatruller.
Samtliga dessa larmades till insatsen i Lysekil.
Polisen spanade efter männen och den mörka Saaben under en tid och kontrollerade även några fordon, men gärningsmännen kom undan.
– Tjuvarna fick aldrig med sig något från trailern och det är oklart vad som fanns i lasten, berättar Hans Lippens.
Strax efter midnatt sågs patrullerande poliser i Lysekil. Sedan några kvällar tillbaka har kommunen och butiker satt in väktare som ska medverka till en tryggare stad.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv