En stor stöldvåg drabbade Rågårdsvik natten till tisdagen. Både fritidshus, förråd och båtar utsattes för inbrott och fyra båtmotorer stals. På bilden ses en av båtarna som utsattes för inbrott. Foto: Polisens Båtsamverkan

Stöldvåg i Rågårdsvik

Fritidshus och förråd länsades – inbrott i fem båtar – fyra motorer stals

2016-09-14 En stöldvåg drabbade Rågårdsvik på Skaftö natten till tisdagen.
Sju fritidshus och förråd drabbades av inbrott, liksom fem båtar.
Vid stöldräden stals fyra båtmotorer plus en hel del annat.
– Allt tyder på att tjuvarna varit där i förväg och rekognoserat, för samtliga gatlampor med rörelsedetektorer i området var igentejpade, säger Thomas Andersson, chef för Polisens Båtsamverkan Väst.

Stölderna har ägt rum i området Vallarna, vid Rågårdsvik på Skaftö.
– Det är endast en byggnad i området som inte haft inbrott, förmodligen beror detta på att den byggnaden var utrustad med larm. Även detta är ett tecken på att tjuvarna kan ha varit på plats i dagsljus och rekognoserat, säger Thomas Andersson.
Båtmotorerna som stals är av av följande modeller; Yamaha (50 hkr), Mercury (15 hkr), Mercury (8 hkr) och Yamaha (8 hkr).

Misstänkta tjuvar greps

På tisdagsförmiddagen grep polisen en misstänkt båttjuv i  Ellös och senare samma dag greps två män med en stulen båtmotor i Lanesund utanför Uddevalla i samband med en kontroll av trafikpolisen. Senare på kvällen beslutade polisen att anhålla männen.
– Vi vet ännu inte om dessa gärningsmän även ligger bakom stölderna i Rågårdsvik.

Läs mer på:
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv