Stockholmare slogs med trasik glasflaska – döms till 18 månaders fängelse

2023-12-03 En Stockholmare i 30-årsåldern döms till 18 månaders fängelse för grov misshandel med en sönderslagen glasflaska mot en man i Hunnebostrand i somras.

Hunnebostrand: En Stockholmare i 30-årsåldern döms till 18 månaders fängelse för grov misshandel med en sönderslagen glasflaska mot en man i Hunnebostrand i somras.
Mannen ska även betala skadestånd till offret med 32,500 kronor. Beloppet avser kränkning, 30 000 kronor, samt sveda och värk 2 500 kronor, samt en avgift till brottsofferfonden på 800 kronor.
Mannen hade enligt åklagaren utdelat ett hugg med en avslagen glasflaska mot den andre mannen. Hugget har träffat målsägandens vänstra käke och hals så att allvarlig sårskada, smärta och blödning har uppstått. Händelsen ägde rum på Styrmansgatan i Hunnebostrand i slutet av juli. Brottet bedöms som grovt eftersom den åtalade använt ett livsfarligt vapen vid gärningstillfället i form av en krossad glasflaska och därigenom visat särskild hänsynslöshet och råhet, samt att han begick gärningen med uppsåt.
Stockholmaren har påstått att han handlade i självförsvar och att han därför inte ska dömas för brottet.
Sex olika vittnen finns till händelsen. Åklagaren har också lagt fram skriftlig bevisning i form av anmälan, fotografier, journalanteckningar och rättsintyg. Vidare har åklagaren visat en film från en mobiltelefon utvisande händelsen på brottsplatsen. Tingsrätten anser att målsäganden har lämnat en detaljerad och sammanhängande berättelse om händelseförloppet.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv