”Stockholmare – stanna hemma – res inte till Skaftö i Påsk!”

Regissören, författaren och producenten Emil Jonsvik vädjar

2020-03-30 – Stockholmare: stanna hemma nu i Påsk. Res inte till Skaftö!
Uppmaningen kommer från regissören, författaren och producenten Emil Jonsvik, som är född och uppvuxen i Grundsund, men sedan många år är bosatt i Stockholm.
Han har sett att det finns en hel del nonchalans bland stockholmare i sociala medier, som planerar att åka till just Skaftö i Påsk.

– Jag själv är superfrisk, ja, men kunskapen om just detta viruset är väldigt begränsat. Idagsläget är det bara spekulationer. Låt oss älska vårt Bohuslän så mycket så vi kan komma tillbaka och nu i Påsk stannar hemma. Längtan dit är enorm och just därav stannar jag hemma i Stockholm i Corona tider. Något annat vore inte bara dis-respekt utan dumdristigt. Att riskera och utsatta ett så litet samhälle för risk av spridning. Coronaviruset skulle få förödande konsekvenser. Skulle något ske så skulle det riskera att hela samhället kollapsar och ha det riktigt tufft att isolera sig mer än de redan gör. Över 55 procent av de som bor där är över 65 år!
– Tänk dig själv, skulle du göra samma sak mot din farmor eller mormor eller någon annan nära? Nej! So don’t do it. Respektera detta och stanna hemma, säger Emil Jonsvik, som slog igenom med flerfaldigt prisbelönta långfilmen ”7X-lika – barn leka bäst” och följde upp med ”Krigarnas Ö”. Han har över 100 produktioner bakom sig och har jobbat med både Marie Fredriksson och Ken Ring, samt med världens största distributör av långfilm, Universal Pictures, samt har vunnit priser för bästa film och bästa regi.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv