Stefan "Kega" Olsson bor fortfarande kvar i Lysekil, men är sedan två år tillbaka tränare för Uddevalla. Men efter säsongen slutar han som tränare för UHC. Foto: Joel Hansson

Stefan ”Kega” Olsson slutar som tränare i UHC

"Vi vill skämma bort våra spelare så mycket vi orkar med proffsiga arrangemang"

2015-02-13 Stefan ”Kega” Olsson tackar för sig i Uddevalla HC. Tränaren från Lysekil får nu en ny roll i föreningen.
– Vi i UHC ska försöka bli Sveriges bästa division 3-lag… utanför isen, säger han.

1993, då började Stefan ”Kega” Olsson sin karriär som tränare. Sedan dess har han hållit på, fram till i dag. Men efter den här säsongen kastar han in handduken för gott, eller?

– Nja, vi får se. Men jag kommer åtminstone att ta ett ordentligt uppehåll som tränare. Min förhoppning och mitt önskemål är att Daniel Schelvan, assisterande tränare i UHC, blir den som tar över nästa säsong. Jag vet också att han är klubbens huvudspår för tillfället, säger Stefan ”Kega” Olsson.

Bestämt sedan länge

Tränaren från Lysekil bestämde sig redan i julas för att sluta, men han kommer att vara kvar inom klubben. Inför nästa säsong kommer han att vara en av de personer som ska jobba med kringarrangemang runt hemmamatcherna i Fridhemshallen.

– Just nu är vi en grupp på 15 personer, men vi hoppas bli det dubbla. Vi vill skämma bort våra spelare så mycket vi orkar med proffsiga arrangemang. Det ska vara en happening att se våra matcher.

Vill mer än dubbla publiksnittet

Den här säsongen har UHC snittat omkring 80 personer, men till nästa år hoppas de öka på den siffran till 200. Tanken är att klubben under 2015/16 bland annat ska ha trubadurer, företagsevent, samarbete med krogar och restauranger. Fridhemshallen har dessutom tilldelats 300 sittplatser till nästa spelår.

– Vi hoppas att UHC ska få sig ett uppsving utanför rinken. I dag är det inte många som kan tycka det är roligt att ”bara” gå på division 3-hockey när det inte händer något runt matcherna. Därför vill vi ge vår publik en upplevelse som inte baseras på resultat. Det ska vara kul att komma till Fridhemshallen, det är vårt mål.

Publicerad:
Nyhetsarkiv