Stavhoppning är inte bara en ny sport för ungdomarna i Lysekil. Även ledarna är nybörjare. ”Jag har gått en kurs och kan grunderna. Så fort vi kommer igång ska vi ta hjälp utifrån, det finns bland annat en bra tränare i Uddevalla”, säger Stefan Lagerkvist. På bilden syns ledarna Hanna Lagerkvist, Stefan Lagerkvist, Björn Moum, Sara Herrmann och Pantelis Seitanidis.

Stavhoppssatsning i Lysekil

Lysekil SLF Friidrott drar igång nytt projekt – ”En jättehäftig och spännande gren”

2016-12-21 Lysekil SLF Friidrott kan numera erbjuda ännu en sport för utövarna i Lysekil. Den kanske svåraste och definitivt den mest spektakulära utav alla friidrottsgrenar, stavhoppning.
– Det här ska bli riktigt kul, säger initiativtagaren Stefan Lagerkvist.

Under måndagen togs de första trevande stegen i Lysekil SLF Friidrotts nya stavhoppssatsning när tränarna fick känna på materialet och göra sina första hopp. Satsningen har möjliggjorts av att föreningen fått statliga integrationspengar av Lysekils kommun.

– Det är en fantastisk möjlighet vi har fått. Utan detta ekonomiska stöd hade vi aldrig kunnat genomföra denna satsning. Vi har köpt in en stavhoppsmatta som kommer ligga ute på Gullmarsvallen och…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv