Philip Håkansson blev matchhjälte med sina två mål. Övriga målskyttar blev Jonas Hedlund och Rickard Pettersson. Foto: Lennart Hård

Stångenäs vände till seger

Låg under med 0-2 efter 20 minuter – dominerade och vann med 4-2

2016-04-26 – Vi var bättre än SAIS i tio minuter och resterande tid var vi sämre.
Orden kommer från en Valla-supporter som på ett ganska bra sätt sammanfattade matchen på Brastad arena.
Stångenäs låg under med 0-2, vände och vann med 4-2.

– Vi hade en bra känsla när matchen drog igång men det blev en del hängande huvuden när det efter 20 minuter stod 0-2. Vi kom för sent in i pressen och hamnade fel i positionsspelet, säger Robin Johansson, Stångenäs tränare.

Men allt eftersom så kom hemmalaget in i spelet. Jonas Hedlund reducerade när han skallade in 1-2 efter en hörna efter knappa halvtimmen.

Därefter var det egentligen klasskillnad på lagen. Visserligen kunde Valla gå till halvtidsvila med en uddamålsledning, men SAIS dominerade rejält.

Håkansson matchens lirare

Redan tre minuter efter halvtidsvilan visade Philip Håkansson varför han skulle bli matchens lirare. Han snodde bollen högt upp, tog sig förbi två spelare och placerade in kvitteringen till 2-2, otagbart.

SAIS dominans höll i sig och i detta läge var det svårt att förstå hur Stångenäs hade kunnat släppa till 0-2 i inledningen…

Publicerad: Uppdaterad: