Jesper Carlzon, Jonas Hedund och resten av Stångenäs herrlag har helt plötsligt fått ett gynnsammare läge i division 4-tabellen. Matchen mot Skärhamn tidigare i höstas, där SAIS föll med 3-4, räknas om och Stångenäs tilldöms segern med 3-0 och de tre poängen. Detta eftersom Tjörnlaget använde sig av en spelare som inte var spelklar. Arkivfoto: Lennart Hård

Stångenäs får tre ”gratispoäng”

Tilldöms segern i förlustmatchen mot Skärhamn – SIK använde sig av en otillåten spelare

2015-09-25 Igår förbättrades SAIS chanser till nytt kontrakt drastisk.
Detta utan att någon match spelades.
Det var i stället BFF:s tävlingskommitté som hade möte vilket resulterade i att resultatet i matchen mellan Stångenäs AIS och Skärhamns IK skrivs om till 3-0, från tidigare 3-4.

Lars Hansson från Bohusläns Fotbollsförbund bekräftar att man har tilldömt Stångenäs segern.

– Tidigare i höst, den 19 augusti, när Skärhamn var i Brastad och spelade använde sig SIK av en okvalificerad spelare. En spelare som inte var spelklar. Därför tog vi detta beslut. Det tråkiga är om det, som det kan göra i det här fallet, drabbar en tredje part, säger Lars Hansson.

Saken i egna händer

För Stångenäs innebär de tre extrapoängen, med två omgångar kvar, en stor skillnad. Nu har man plötsligt saken i egna händer, i alla fall när det handlar om att ha minst tre lag bakom sig. I stället för fyra respektive fem poäng upp till närmsta lag är det nu bara en poäng upp till Brålanda och två poäng till Bengtsfors.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv