”Vi vill hälsa alla varmt välkomna att ställa sig med oss under matchen. LAIK Support kommer alltid vara positivt inställda till nya människor som vill komma in i vår gemenskap, oavsett kön, etnicitet, religion m.m.”, skriver LAIK Support på Facebook. Arkivfoto: Lennart Hård

Ställer upp för flyktingarna

LHK och GCC skänker kursavgift – LAIK bjuder ensamkommande flyktingbarn till derbymatchen

2015-09-11 Rapporter från flyktingströmmen och bilder därifrån har gjort att allt fler engagerar sig i de människor som har lämnat sina hem.
Även på det lokala idrottsplanet har lidandet uppmärksammats. Tennisklubben Gullmaren CentreCourt som tillsammans med Lysekils Hanbollsklubb arrangerar sport and play har beslutat att skänka hela kursavgiften till flyktinghjälpen.
Lysekils AIK bjuder in ensamkommande flyktingbarn till söndagens hemmamatch.

Människor reagerar väldigt olika på bilder från de hundratusentals flyktingar som flyr undan oroligheter, inte minst i Syrien. Vissa har fullt upp med att sitta på sociala medier och tycka till. Andra tar lite mer handfast tag i situationen.

Marthin Hermansson, lokalpolitiker för Vänsterpartiet och LAIK:are föreslog att föreningen skulle bjuda in de ensamkommande flyktingbarnen som kommit till kommunen, att stå tillsammans med killarna i hejaklacken.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv