Sponsorerna står för fiolerna när SAIS möter LAIK i derbyt

Gratis inträde till årets match på Brastad Arena

2022-05-12 På lördag är det derby mellan SAIS och LAIK i herrarnas division 5. Lagen slåss i olika ändar av tabellen, men ett derby är ett derby och allt kan hända.
Kommer Lysekil sätta ytterligare tryck på konkurrenterna i toppstriden, eller kommer Stångenäs utnyttja tillfället för att klättra uppåt i tabellen?
Tack vare ett samarbete med 16 olika sponsorer så blir inträdet gratis för samtliga åskådare som söker sig till Brastad Arena för att ta reda på svaret.

På lördag tar Stångenäs AIS emot Lysekils AIK på Brastad Arena. Hemmalaget, som är nykomlingar i division 5, har förlorat tre av sina fyra inledande matcher och letar desperat efter formen. Lysekils AIK, som slutat trea i serien tre år i rad, ligger… trea.
Men ett derby är ett derby. Och derbyn lever ofta sina egna liv. Att lagen slåss i olika ändar av tabellen spelar inte nödvändigtvis någon roll på lördag. Faktum är att Stångenäs AIS har vunnit de tre senaste träningsmatcherna lagen emellan. Kanske kan SAIS använda matchen som en språngbräda in i säsongen.

“Brukar kunna läsa dem”
– Jag tycker vi brukar kunna läsa dem ganska bra. Och så vitt jag förstått så har de inte gjort några stora förändringar i sitt sätt att spela sedan vi mötte dem sist, säger Stångenäs tränare Oliver Karlsson och tillägger:
– Men man får ge dem att de är ett skickligt lag som är väldigt bra på att hitta sätt att vinna matcher. Dessutom har de ju Wolfbrandt på topp som öser in mål, så honom behöver vi ha koll på. Samtidigt är det viktigt att vi fokuserar på att spela vårt eget spel, så får vi hoppas att det räcker till vinst.
Nästan oberoende av hur matchen utvecklar sig så lär det bli en upplevelse utöver det vanliga på Brastad Arena när de två Lysekilslagen möts i en seriematch för första gången på fem år.

Kopierar Vikings koncept
Med anledningen av detta har SAIS, med Oliver Karlsson i spetsen, gjort allt de kan för att fylla läktaren. Tack vare ett samarbete med 16 olika företag så är inträdet gratis för samtliga åskådare.
– Vi vill så klart ha hit som många som möjligt. Och då underlättar det förstås om inträdet är gratis, berättar han och utvecklar:
– Viking har ju gjort såna här grejer förut, så man kan väl säga att vi har kopierat deras koncept. För varje åskådare vi får in så skänker företagen fem kronor var till Stångenäs AIS. I utbyte kommer företagen att få exponering. Vi kommer trycka upp stora planscher, ropa ut sponsorerna i högtalaren och se till att de syns i sociala medier där vi marknadsför matchen, berättar han och avslutar:
– Jag hoppas det kommer bli en folkfest!
SAIS ordförande Carl-Gustaf Hallgren är nöjd med initiativet.
– Sånt här skapar intresse både för laget och för fotboll i allmänhet, säger han.
Angående matchens utfall är han optimistisk.
– Jag tippar aldrig resultat, men jag tror på vinst. Jag tror alltid på Stångenäs. Och jag vill också passa på att lyfta fram våra ledare. Oliver och Jörgen gör ett fantastiskt jobb!

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv