Munkedals segertåg fortsätter. Laget har nu vunnit alla sex matcherna i fortsättningsserien. Arkivfoto: Lennart Hård

Spelet i boxplay avgörande

Munkedal gjorde tre av sju mål med en man mindre på isen i seriefinalen

2015-01-14 Munkedal fortsätter att ösa på i jakten efter en kvalplats till division 2.
En av nyckelmatcherna, hemma mot Lidköping, klarades av på tisdagskvällen där tre nya poäng räknades in efter seger med 7-4.
Anmärkningsvärt är att tre av hemmalagets fullträffar kom till i boxplay, det vill säga med en spelare mindre på isen.
Matchfakta:

Munkedals BK – HC Lidköping
Ishockey – division 3 forts.
Resultat: 7-4 (4-1, 0-1, 3-2)
Publiksiffra: 97
Bäste spelare: Anton Ekberg
Munkedals målskyttar: Christopher Hellberg 2, Simon Wilhelmsson 2, Robert Forsström, Robin Zetterman och Alexander Johannesson
Nästa match: Uddevalla HC, borta

Än en gång fick Munkedal en kanonstart. 4-1 efter den första perioden och det mesta fungerade.
Den andra perioden gav en scenförändring av det större slaget.

– Jag är nöjd med poängen och stora delar av matchen. Men vår mittenperiod var absolut inte bra och här blir vår målvakt Anton Ekbergs insats matchavgörande, säger Munkedals tränare Dennis Gistedt.

”De ger sig aldrig”

Munkedal dippade i den andra perioden samtidigt som Lidköping höjde sig ett snäpp. Gästerna kvitterade till 4-2 och då stod matchen och vägde.

– Lidköping är ett skickligt lag och de ger sig aldrig, säger Dennis Gistedt.

Avgjorde i boxplay

I den sista perioden hade Munkedal ledningen med 5-3 då Tobias Hellberg drog på sig en utvisning. Detta skulle visa sig vara rena bingon för hemmalaget. För trots en man mindre så var det Munkedal som lyckades göra både 6-3 och 7-3. Två mål på mindre än två minuter med reducerat manskap.

– Vi har ett mycket bra boxplay, även om det den här gången blev extremt bra utdelning. Det handlar ju först och främst att försvara sig, men i stället vinner vi ett par dueller vid egen blå och kontrar in två mål. Dessutom kom även vårt 3-1-mål, av Simon Wilhelmsson, till i boxplay.

Haltande tabell

På grund av många flyttade matcher är det en rejält haltande tabell som Munkedal toppar med 18 poäng. Sex poäng efter, på andra plats, ligger Uddevalla som har två matcher mindre spelade.

På lördag möts tabellettan och tabelltvåan i Uddevalla.

– Det är klart att även det blir en nyckelmatch. Men samtidigt är det många matcher kvar. Dessutom ska vi möta Uddevalla ytterligare en gång, i säsongens sista match, på Skogsvallen, avslutar Dennis Gistedt.

Publicerad:
Nyhetsarkiv